BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
ARALIK132024

Neden Birlik Olamıyoruz?

Neden Birlik Olamıyoruz?

Neden Birlik Olamıyoruz?

Önce Birlik kelimesinin tanımını yaparak başlamak istiyorum; Birlik, tek, bir olma durumunu anlatır bize.

Şahsi yorumumca, tek bir bütün olarak sımsıkı kopmayan halatlar gibi bir arada durabilme yeteneğidir.

Birlikte olabilmek, önce aileden başlar, aile ile bir arada olabilmek büyük bir meziyettir. Nice aileler içerisinde aileler yalnızlıklar içerisinde yaşar. Bu zaman içerisinde alışılmış yalnızlık durumu insanı sosyal çevreden uzak bir kişiliğe doğru iter.

Aile bireylerinden, her zaman birlik olması beklenir. Bu birlik duygusu kişiden kişiye değişebilir. Bireyin bir tanesi sessizlikle bir arada olabiliyorken, bir tanesi güzel sohbetle bu birliğe eşlik edebilir. Aile içerisinde en tehlikeli boyuta ulaşan durum, kişinin ortamdan uzaklaşmasıdır. Kendini soyutlamasıdır.

Kişilerin birbirleriyle sorunları olabilir. Bu saygıyı hak eden bir durumdur. Asıl mesele bu sorunların boyutlarıdır. Diğer aile bireylerini etkileme durumudur. Etkilenmeler ne sıklıkla olursa olsun. Aile bireyleri birbirlerine karşı bir art niyet aramamalıdır. Önce gelenek, örf, kültür kavramlarımız gereğince, saygıda kusur edilmemesi. Sonrasında ise insani değerlerimizi kaybetmemek adına daha anlayışlı bir kişiliğe bürünmeliyiz. Aile yalnızlıklar diyarı olmaktan çıkmalı. Topluluğun temelini oluşturan en önemli yapı taşı olan aile, beraberliğin en güzel örneğidir.

İçimizdeki ilkel duyguların, öfke, kin, nefret, sevgi, kıskançlık, özlem. Bunlarla yoğrulmuş olan bir yaratılmış varlığız. Bu duyguların ağırlığına göre ilişkilerimiz şekillenir. Rahatsızlık duyduğu davranıştan kaynaklanan bir olgu, kişinin hangi duygusuyla hareket ettiğine göre değişir. Tolere etmek, ya da hayatından komple çıkarmak tamamen kişinin elindedir.

Benim kanaatimce, hiçbir aile bireyine karşı sevgi, özlem ve karşılıksız sevgi dışında hiçbir duygu beslenmemeli. Zira, öfkenin, kinin, nefretin oluştuğu her insan yüreği gün geçtikçe yalnızlığa gitmektedir. Yalnızlık iyi bir şey gözükse de en başta sonrasında anladığınızda insanın BİRLİKTE olması gerektiğini kavrıyorsunuz.

En kısa söz olarak;

Kişi bencil ise birlikte benlik vardır. Benlik duygusu içten içe insan ilişkilerini yok eder. Yok olan bir ilişki eskisi gibi bir araya gelmez.

İnce bir detay, isteyerek konuşmak mı yoksa konuşmak zorunda olduğu için konuşmak mı?

13.12.2024 10:54

İstanbul Başakşehir